Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Broodje met Cambozola, peer, honing en walnoten

Gedurende mijn ochtend-werk-programma ben ik altijd hard aan het werk. In de ochtend heb ik veel energie en zijn er weinig afleidingen op kantoor. Tussen de middag neemt mijn concentratie vaak stukje bij beetje af, ik heb dan toch het gevoel dat ik al naar mijn vrije avond toewerk. Maar, zo nu en dan gebeurt dat ook ’s ochtends al. En dan vaak als ik honger heb. Want met honger kan ik me voor geen meter concentreren. 

Ons lunchmomentje is dan ook heilig. Tussen 12:00 en 13:00 uur nemen we altijd het besluit om eens lekker een hapje te gaan eten. Vaak hebben we zelf broodjes mee naar kantoor, soms maken we hier wat lekkers en heel soms gaan we ergens wat eten. Als ik hier wat maak, probeer ik er altijd wat bijzonders van te maken. Want als je toch moet eten, dan kan je het maar beter goed doen toch? Vandaar dat ik graag dit broodje met blauwe kaas, peer, honing en walnoten maak. Voedzaam en gewoonweg goddelijk.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 dikke plak bruin brood
  • 1 rijpe peer
  • 2-3 plakken Cambozola
  • 1 eetlepel honing
  • 5 walnoten

Bereiden

1. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakken.

2. Neem de plak brood en leg hier afwisselend een plak peer en dan weer een plak kaas op.

3. Schenk de honing van een lepel over het broodje. Verkruimel de walnoten en verdeel ze over het broodje.

4. Heb je een oven en wat meer tijd tot je beschikking? Da is het ook heerlijk om dit broodje warm te eten! In dat geval zet je het broodje 10 minuten in een oven van 180 graden.

Geniet ervan!

Broodje met blauwe kaas, peer, honing en walnoten recept

Reageer ook