Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Broodje Indiase spinazie met een zachtgekookt ei

Wat eet jij het liefste tijdens de lunch? Persoonlijk ga ik graag voor een salade, soepje of een goede sandwich. ‘Gewoon’ een broodje kaas is natuurlijk lekker, maar als je dan toch eindelijk een eetmoment hebt, maak ik er graag wat bijzonders van. We kregen dit recept van onze blogger Sarah: een broodje Indiase spinazie met een zachtgekookt ei. Na dit broodje kan je weer even flink door. En ook de smaak is geweldig. 

Broodje Indiase spinazie met een zachtgekookt ei

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel Garam Masala
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiden 

1. Kook de eieren voor ongeveer 4,5 minuut, dompel ze daarna in koud water en pel ze heel voorzichtig.

2. Snijd de sjalotjes in dunne halve ringen. Verhit de olie in een wokpan, fruit de de sjaotjes tot ze zacht zijn. Doe vervolgens de spinazie en Garam masala erbij en roer door tot de spinazie gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster 4 sneetjes brood. Verdeel de spinazie over twee boterhammen, leg het zachtgekookte ei op de spinazie en snijd half door zodat het zachte eigeel uit het eitje loopt.

Enjoy!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Reageer ook