Recept: Appelbroodjes met honing en kaneel
Natuurlijk probeer ook jij elke dag zo gezond mogelijk te eten. Niet teveel suiker, genoeg verse groenten en rustig met het gebruik van zout. Toch is het goed om ook lekker te blijven genieten en je mag dan ook echt wel af en toe een lekker toetje. Ook doordeweeks. Probeer bijvoorbeeld eens dit makkelijke en lekkere recept voor appelbroodjes met honing en kaneel. Heerlijk om direct uit de oven te eten, maar ook koud zijn ze heerlijk. Extra uitpakken? Schep dan een bolletje koud ijs over het warme broodje!
Recept: Appelbroodjes met honing en kaneel
Ingrediënten (6 personen)
- 1 rol verse bladerdeeg
- 5 appels (bijvoorbeeld Elstar of Cox), in dunne plakjes
- 1 eetlepel kaneel
- 6 eetlepels honing
- 2 losgeklopte eigelen
- 1 eetlepel bloem
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bestuif een ovenplaat met bloem en rol het bladerdeeg uit.
3. Smeer de honing over het bladerdeeg. Verdeel de appelschijfjes hier overheen en druk de schijfjes een beetje in het bladerdeeg.
4. Bestrijk de appel en het bladerdeeg met eigeel. Bestrooi het gerecht met de kaneel.
5. Zet de plaattaart in de oven en bak hem in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
6. Haal de plaattaart uit de oven en snijd hem in 6 gelijke stukken.
Smullen maar!