Kipfilet met zongedroogde tomaat, spinazie en mozzarella
Doordeweeks probeer ik minstens 2 dagen vegetarisch te eten. Geen vlees, geen vis en geen gevogelte. Het gaat me meestal makkelijk af, ik ben 14 jaar lang vegetariër geweest en weet hoe je lekker kunt eten zonder vlees. Absoluut geen straf. De andere dagen wissel ik af met vlees, vis en gevogelte, waarbij kipfilet een van mijn favorieten is.
Dit recept kwam ik ooit tegen bij RecipeTin Eats, een heerlijke Engelstalige foodblog. Ik ben groot fan van de blog en geniet altijd van de recepten van Nagi, de oprichtster van RecipeTin Eats. Vandaag deel ik het recept van de kipfilet met zongedroogde tomaat, spinazie en mozzarella met jullie.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 kleine kipfilets (180 gram per stuk)
- 10 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
- 1 bol mozzarella, in dunne plakken gesneden
- 1 hand spinazie
- 2 theelepels olijfolie
Dressing:
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 theelepel suiker
- 2 theelepels olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe alle dressing ingrediënten in een kom en mix ze.
3. Snijd de kipfilet horizontaal. Let op dat je hem niet helemaal doorsnijdt, maar je hem nog kunt openslaan als een boek.
4. Besmeer de kipfilet helemaal in met de dressing, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
5. Vul de kipfilet met zongedroogde tomaat, mozzarella en spinazie. Maak ze zo vol mogelijk.
6. Klap de filets dicht en prik er een cocktailprikker in zodat hij netjes dichtblijft.
7. Warm olie op in een bakpan met dikke bodem op een hoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten 1,5 minut goudbruin.
8. Let de kip in de oven en laat in ongeveer 15 minuten garen. Controleer regelmatig of hij niet te hard gaat, dit is afhankelijk van de dikte van de kip. Laat hem na het garen 3 minuten rusten.
Geniet ervan!
De afbeeldingen zijn afkomstig van RecipeTin Eats
Lees ook: Kourtney Kardashian legt uit hoe je een KitKat moet eten