Recept: Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus
In het weekend doe je mij het meeste plezier met verfijnde gerechten. Verse groente, een mooi stukje vis en een perfect gemonteerde saus. Dit alles eet ik natuurlijk niet zonder een bijzonder glas wijn. De avond sluit ik af met een kaasplankje vól lokale kaasjes en met hier uiteraard een glaasje port naast. Is het al weekend? Haha! Dit weekend eten wij echter iets totaal anders, namelijk Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus!
Dit seizoen gaan wij niet op wintersport. Natuurlijk vanwege het virus, maar ook omdat onze jongste dochter (1,5 jaar oud) er eigenlijk wat te jong voor is. Onze oudste dochter van drie zit nu wel op skiles, maar gewoon op de binnenbaan. Elke week heeft ze samen met haar neefje een uurtje les en dat vinden ze geweldig. Op de indoor skibaan hangt zo’n gezellige après-ski sfeer, dat ik elke week zin krijg in bier, schnapps und currywurst. Op het menu dit weekend staat dan ook Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus. Oh yes!
Recept: Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus
Ingrediënten (4 personen)
- 4 curryworsten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 450 milliliter ketchup
- 1 eetlepels water
- 1 eetlepel tomatenpasta
- 2 eetlepels rode balsamico azijn
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel sojasaus
- 2 eetlepels currypoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (meer of minder naar smaak)
Bereiden
1. Neem een grote sauspan of braadpan met een dikke bodem en verhit hem op een medium vuur.
2. Giet wat olijfolie in de pan en fruit de ui. Als de uien glazig zien, voeg je hier de tomatenpasta aan toe. Bak dit een paar minuten mee. Schep hier het water aan bij.
3. Voeg de ketchup, balsamico azijn en honing toe. Laat dit rustig opwarmen.
4. Roer ook de sojasaus, chilipoeder en currypoeder nu goed door de saus heen.
5. Doe de saus in de blender en mix hem totdat hij helemaal glad en alle ui gepureerd is.
6. Bak op een middelhoog vuur de worsten gaar. Serveer met de zelfgemaakte currysaus.
Tip: Lekker met friet of zelfgemaakte aardappelsalade!
Guten Appetit!
Hoe lekker is deze Duitse curryworst met zelfgemaakte currysaus? Wat is jouw favoriete wintersportgerecht? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd super gezellig.
ad -
Geprobeerd , beetje aan de zoete kant, zou minder honing doen, verder prima en lijkt aardig op de echte Duits curry.