Recept: Krokante kip met Parmezaanse kaas, citroen en groenten
Lekker eten, zonder veel afwas en gedoe? Dan is dit recept zeker een goed idee! Deze krokante kip met Parmezaanse kaas, citroen en groenten is eenvoudig te maken op de bakplaat van de ovenschaal. Het recept is oorspronkelijk afkomstig van het YouTube kanaal van Cafe Delites. Onderaan dit artikel vind je de originele video van het recept!
Recept: Krokante kip met Parmezaanse kaas, citroen en groenten
Ingrediënten
Voor de kip
- 1 groot ei
- Sap van een halve citroen
- 2 tenen geperste knoflook
- 1/2 theelepel fijngehakte peterselie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 60 gram broodkruimels of paneermeel
- 40 gram vers geraspte Parezaanse kaas
- 4 kipfilets, op kamertemperatuur
Voor de groenten
- 500 gram krieltjes, in blokjes (met schil)
- 120 gram boter, gesmolten
- 2 tenen geperste knoflook
- zout en peper naar smaak
- 500 gram speziebonen, in stukjes van 3 centimeter
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat licht in of beleg met ovenpapier. Zet deze even opzij.
2. Neem een grote kom en klop de eieren. Voeg hier het citroensap, de knoflook, de peterselie en het peper en zout aan toe. Klop even mee.
3. Leg de kipfilets in het eiermengsel en laat dit 30-60 minuten marineren. Weinig tijd? Marineer het dan wat korter.
4. In een andere kom mix je de broodkruimels en de geraspte parmezaanse kaas met elkaar.
5. Haal de kip met het laagje ei uit de ijskast en bedek deze helemaal met het broodkruimel-mengsel. Druk het zachtjes aan en zorg dat de broodkruimels gelijk over alle kipfilets verdeeld zijn.
6. Verdeel de kipfilets over de ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de aardappeltjes ook op de bakplaat.
7. Neem de gesmolten boter en voeg hier de knoflook en zout en peper aan toe. Roer door en schep de helft hiervan over de aardappeltjes op de bakplaat. Houd de andere helft even apart.
8. Zet de plaat voor 15 minuten in de oven. Na 15 minuten minuten schuif je de aardappeltjes naar één kant van de bakplaat en leg je de sperziebonen aan de andere kant. De kip draai je om, zodat je een mooie en gelijkwaardige garing krijgt. Schenk de overgebleven boter over de kip en groenten en zet het geheel nog voor 10 minuten in de oven.
9. Zijn de kip, aardappeltjes en boontjes klaar? Dan is het tijd om aan tafel te gaan!
Video tutorial
Dit recept is afkomstig uit een YouTube video van Cafe Delites. Zeker leuk om even te bekijken!