Budget recept: Aardappelsalade met dille en radijs
Gisteren keek ik op mijn bankrekening en ik kan wel zeggen dat ik even flink geschrokken ben. Ik ga geen bedragen noemen natuurlijk, maar we kunnen wel stellen dat de feestdagen er flink ingehakt hebben… En ach, dat mag natuurlijk ook wel af en toe. Helemaal niet erg wat mij betreft. Maar, puntje bij paaltje, komt het er nu wel op neer dat ik in januari toch wel op de kleintjes moet letten. Even niet meer shoppen, wat minder uiteten en thuis zo voordelig mogelijk koken.
Voordelig koken hoeft écht niet te betekenen dat het niet lekker is. Gelukkig maar! Dit aardappelsalade-recept voor 4 personen maak je voor ongeveer € 1,00 per persoon (afhankelijk van wat je al in huis hebt en welke merken je koopt). En het smaakt natuurlijk weer heerlijk!
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram gekookte aardappelen, afgekoeld
- 100 gram gekookte doperwten, afgekoeld
- 50 gram radijsjes, in dunne plakjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yogurt
- 4 eetlepels verse dille
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Bereiden
1. Doe de aardappel in een grote kom en stamp ze met een stamppot-stamp tot een grove massa. Roer hier de yoghurt en mayonaise doorheen.
2. Voeg nu de doperwten, radijsjes, 3 eetlepels dille en peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Garneer met de laatste eetlepel verse dille. Je kunt het gerecht meteen serveren.
Heb jij nog een lekker budget receptje wat je met ons wilt delen? Leuk, dat zien we heel graag! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel en wie weet zie je hem binnenkort terug bij ons op de website.
Enjoy!