Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de grootste dikmakers in je salade

Wij zijn gek op salades, vooral als ze gezond zijn. Jammer genoeg treffen we (vooral in restaurants) vaak salades aan die niet zo heel gezond zijn. Hoewel ze erg lekker zijn, zit er veel te veel kaas, dressing en andere dikmakers in. De onderstaande producten zijn heerlijk in je salade, maar als je hem een beetje gezond wil houden kan je hier maar beter mee oppassen. Niet helemaal weglaten hoor, want het is natuurlijk heerlijk! Maar wees je ervan bewust dat ze je gezonde salade snel kunnen omtoveren in een niet zo gezonde salade. Wist je bijvoorbeeld dat een gemiddelde Caesar salade meer calorieën dan een Big Mac bevat? 

1. Croutons

Heerlijk crunchy, maar echte calorieën bommetjes. Maak je croutons zelf met bruin brood en niet teveel olie. Dit is een stuk minder slecht dan de exemplaren uit de winkel!

2. Kaas

Kaas kan je salade enorm veel smaak geven. Wees je er echter van bewust dat kazen als brie, gorgonzola en parmezaan erg veel vet bevatten. Wil je je salade light houden, ga dan voor Hüttenkäse, een beetje feta of geitenkaas.

3. Noten

Ook noten zijn crunchy en smaakvol, maar heel erg vet. Wist je bijvoorbeeld dat je van Macamia’s maar een paar per dag mag? En ook aan één of twee Brazil nuts heb je meer dan voldoende. Wil je noten in je salade? Neem dan een klein handje en hak of breek ze doormidden. Zo heb je veel stukjes noot, maar minder calorieën.

4. Pasta

Pasta is ideaal om je salade een echte maaltijdsalade te maken. Witte pasta is echter niet handig als je lang vol wil zitten. Het bevat vrij veel calorieën, maar geeft weinig energie. Kies voor volkorenpasta of bijvoorbeeld quinoa om je salade een maaltijd te maken.

5. Avocado

Jums, avocado! Hoewel een avocado gezond is, moet je hier ook niet teveel van eten. Wist je dat een avocado een vetgehalte van wel 30 procent kan hebben? Gooi zeker lekker avocado in je salade als je daar zin in hebt, maar houd het bij een halve. De andere helft kan je goed bewaren en de volgende dag lekker opeten. Wist je trouwens dat je het beste de helft met de pit er nog in kan bewaren? Zo wordt de avocado niet bruin!

Winactie: Win een Tefal Grill!

perfecte burger - stock

 

Reageer ook