Helemaal hip deze zomer: frisse biercocktail!
Natuurlijk zijn we nog helemaal niet klaar met de GT’s, maar het wordt deze zomer wel weer tijd voor een nieuwe impuls. Gelukkig staat ons een nieuwe terras-trend te wachten, namelijk: de biercocktail! Een biercocktail is precies wat de naam doet vermoeden; een cocktail waarin bier is verwerkt. Het bittere van het bier combineert heerlijk met fruit en zoete elementen in cocktails. We kwamen dit recept van de Ginger-shandy-biercocktail tegen bij Allerhande en zijn IN LOVE!
Benodigdheden
- 1 limoen
- 2 el gembersiroop
- 4 ijsblokjes
- 100 ml ginger ale (gekoeld)
- 250 ml pils (gekoeld)
- 2 cocktailglazen
- 2 stampertjes
- theedoek
- 2 rietjes
Bereiden
Boen de limoen schoon, snijd de helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Verdeel de gembersiroop en het limoensap over de glazen. Meng met een lepel of stamper. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla klein, bijvoorbeeld met een hamer. Verdeel het ijs over de glazen. Verdeel de ginger ale en pils over de glazen en roer door. Doe in elk glas 2 partjes limoen en serveer met een rietje en een stamper.
Probeer ook: Grapefruit waterijsjes
En ook dit is heerlijk: Cheesecake cupcakes