Recept: Vanille cake met citroenrasp en lavendel
Hebben jullie soms ook ineens zo veel zin om lekker te gaan bakken? Ik wel! Het gebeurt mij regelmatig dat ik wakker word en tegen mezelf zeg: vandaag heb ik zin om een appeltaart te bakken. Ook vandaag was weer zo’n dag, maar dit keer staat er een heerlijke vanille cake op het programma. Een ideaal tussendoortje voor bij de koffie, maar ook mooi om te serveren op een verjaardag. Hier hebben we het (verrassend simpele) recept!
Vanille cake met citroenrasp en lavendel
Ingrediënten
Cake
- 200 gram bloem
- 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- 4 theelepels vanille aroma
Glazuur
- 200 gram poedersuiker
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel citroensap
Decoratie
- Citroenrasp
- Lavendelblaadjes
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
2. Doe de boter in een bak en roer de suiker er doorheen. Voeg nu één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal door de boter geroerd is.
3. Doe de bloem en het bakpoeder in een zeef en laat het in de bak met boter en eieren vallen. Mix alles tot een glad geheel en voeg ook de vanillesuiker en het vanille aroma toe.
4. Giet alles in het ingevette cakeblik en zet hem in de oven. Na ongeveer 60 minuten is hij klaar.
5. Laat de cake een uur afkoelen in de ijskast. Vlak voordat het uur voorbij is maak je het glazuur. Dit doe je door de poedersuiker te vermengen met het water en citroensap. Merk je dat de glazuur wat dun is? Voeg dan nog wat poedersuiker toe. Is hij te dik? Voeg dan nog een klein beetje water toe.
6. Schep het glazuur over de cake en decoreer met citroenrasp en lavendel.
Eet smakelijk!
We hebben ook Kookpraatjes nog veel meer lekkere zoete recepten! Heb jij ze al bekeken? We vinden het trouwens ook altijd erg leuk om te lezen wat jullie van onze recepten vonden. Heb jij een lekkere twist op een van onze recepten? Dan lezen we die heel graag terug in de reacties 🙂