Quinoa salade met gebakken tofu
Paniek! Er komen vegetatiers eten… Wat moet je die in godsnaam voorschotelen? Veel mensen bedenken dan al snel een pasta, maar er zijn zo veel meer leuke dingen die je kunt maken. Zoals deze salade met gebakken tofu bijvoorbeeld. Hij is niet alleen lekker voor vegetariërs, maar ook voor niet-vega’s. En vind je niet dat hij er ook prachtig uitziet?
Oh, en hij is ook nog eens heel gezond. Dus niet alleen iets voor in het weekend met eters, maar ook voor een doordeweekse avond een toppertje.
Ingrediënten (2 personen)
- 150 gram quinoa, gekookt en afgekoeld
- 200 gram tofu (blok naturel), in zes gelijke stukken
- 100 gram sperziebonen, gebalanceerd en afgekoeld
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 6 groene olijven, zonder pit, gehalveerd
- 6 kerstomaten, gehalveerd
- 1 ei, hardgekookt, afgekoeld in plakjes gesneden
- 20 ml basilicumolie
- 10 ml witte wijnazijn
- 10 eetlepels zonnebloemolie
- Peper en zout
Bereiden
1. Dep de tofu droog en duw het vocht er een beetje uit. Verwarm een wokpan op middel-hoog vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is doe je de tofu erbij en bak dit in 10 minuten totdat hij goudbruin is. Haal de tofu uit de pan en bestrooi met peper en zout.
2. Doe de quinoa in een bak en doe hier de basilucumolie en wittewijn azijn bij. Roer goed door en zet even opzij.
3. Neem de sperziebonen, ui, tomaat en olijf en doe deze in een bak. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
4. Neem twee ronde witte borden en verdeel hier de quinoa over. Leg het in een cirkel. Schep op deze cirkels een deel van het groentemengsel. Leg op beide borden een paar plakjes ei op het groentemengsel. Tot slot leg je op beide salades 3 stukken tofu.
Enjoy!