Home » Recepten » Diner » Recept: Kapsalon met kipgyros met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Recept: Kapsalon met kipgyros met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Vandaag weer een heerlijk Hello Fresh recept op Kookpraatjes! Thuis eten wij al heel lang met Hello Fresh en dat bevalt altijd goed. Het ene gerecht is populairder dan de ander, maar zodra de kapsalon met kipgyros met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes, laten we deze altijd in onze box opnemen. De hoogste tijd dat jullie ook kennis maken met deze heerlijke, zelfgemaakte kapsalon. Nog een mooi weetje: hij is een stuk minder vet en calorierijk dan de originele versie van de snackbar!
Recept: Kapsalon met kipgyros met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Ingrediënten (4 personen)
- 100 gram vastkokende aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 500 gram cherrytomaten
- 10 gram verse bieslook
- 450 gram kipgyros
- 150 gram mayonaise
- 75 gram sla
- 6 eetlepels karnemelk
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiden (40 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.
2. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.
3. Meng voor de dressing in een saladekom de helft van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
4. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.
5. Meng ondertussen in de saladekom de sla en de cherrytomaten met de dressing.
6. Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet.