Vega bonenburger met kruiden en avocado
24 jaar geleden zag ik als vegetariër het levenslicht. Mijn ouders hebben mij als kind nooit vlees gegeven en daar ben ik tot op de dag van vandaag super blij mee. Inmiddels eet ik wel vlees, maar ik ben zo blij dat zij mij hebben geleerd dat je ook heerlijk kunt eten zonder vlees. En dat doe ik nog regelmatig! Zo ben ik ook gek op deze bonenburger met kruiden en avocado. Ze vullen enorm en smaken echt heerlijk. Bekijk ook de video tutorial van Tasty!
Ingrediënten (4 personen)
- 2 blikken zwarte bonen, schoongespoeld
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, geraspt
- 4 eetlepels havermout
- 1 eetlepel soja saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander poeder
- 1/2 theelepel chili poeder
- 1/4 theelepel cayenne poeder
- Peper en zout
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 avocado, in plakjes
- 2 tomaten, in schijfjes
- 1 rode ui, in ringen
- 4 bladen kropsla
Bereiden
1. Verhit de olijfolie in een bakpan op medium vuur. Fruit de uitjes en voeg hier ook de knoflook en wat zout en peper aan toe. Als de ui glazig is, voeg je ook de wortel, komijn, koriander, chili en cayenne aan de pan toe. Bak dit nog 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur.
2. Doe de bonen in een bak en prak ze met een stamppot stamper tot je één gladde massa hebt. Voeg hier het wortel-ui mengsel, de soja saus en havermout aan toe en roer goed doe. Roer goed door. Vorm hier 4 burgers van en vries deze een half uurtje in.
3. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze in een ingevette pan. Leg op elk broodje een burger en garneer ze met avocado, tomaat, ui en sla.
Enjoy!
Eens wat anders dan frietjes bij je burger? Probeer dan eens deze heerlijke Tornado Potato’s! Het zijn kruidige aardappels uit de oven (geen frituurvet dus) die er heel leuk uitzien. Oh, en ze smaken ook echt heerlijk.