Recept: Quiche met groene asperges en Gruyère

We zitten middenin het aspergeseizoen en proberen dan er dan ook zo vaak mogelijk lekker van te genieten. We kennen natuurlijk allemaal de asperges met ei en ham en de klassieke aspergesoep. Heel lekker, maar je kan zo veel meer met asperges! Zo zijn ze ook heerlijk door de pasta, heel geschikt voor op de barbecue of in een quiche. Zoals bijvoorbeeld deze quiche met groene asperges en Gruyère. Dat wordt smullen!

Ingrediënten 

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 uien, in blokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 preien, in ringen (goed schoongemaakt)
  • 4 eieren
  • 150 milliliter slagroom
  • 100 gram geraspte Gruyère
  • 1 theelepel boter
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de asperges in 2 minuten licht-gaar. Zet de asperges even opzij.

2. Neem een bakpan en verhit de boter op medium-hoog vuur. Fruit de ui en bak de prei en knoflook drie minuten mee. Zet dit even opzij.

3. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem.

4. Klop de eieren los en voeg hier de slagroom, gruyere, peper en zout aan toe.

5. Schep de prei in de quichevorm en schenk hier het eiermengsel overheen. Beleg de quiche met de aspergetips. Je kunt dit in een klokvorm doen (zoals op de foto). Een andere manier is natuurlijk ook goed.

6. Besprenkel de quiche met een beetje olijfolie en bak hem in ongeveer 45 minuten gaar.

Geniet ervan!

Recept Quiche met groene asperges en Gruyère


Reageer ook