Recept: Hotdogs on a stick
Laatst zag ik in een Amerikaanse film dat de hoofdpersoon een corn dog aan het eten was. Een corn dog is een in beslag gefrituurde knakworst op een stokje. Je kan hem in ketchup en mosterd dippen en dat is echt super lekker! Echter, het is ook ongelofelijk ongezond… Je hebt namelijk al die knakworst die lekker vet is, maar met de gefrituurde laag wordt het al helemaal in geen enkel dieet inpasbaar. Toch kreeg ik het idee van een hotdog loly niet uit mijn hoofd en besloot het toch te maken. Maar, dan ietsiepietsie minder ongezond. Deze variant is met bladerdeeg en gaat in de oven in plaats van de frituur.
Ingrediënten
6 hotdogs
1 plak bladerdeeg (ontdooid)
Lange satéprikkers
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de plak bladerdeeg in 6 even brede plakken
- Pak een worst en steek er een satéprikker in, zodat je hem kan vasthouden als een lolly.
- Pak nu een plakje bladerdeeg en rek voorzichtig een beetje uit. Pas op dat het niet breekt. Wikkel de bladerdeeg sliert om het worstje en leg op de bakplaat. Herhaal dit tot alle worstjes op zijn.
- Bak de worstjes in 10 minuten gaar in de oven.
Eet smakelijk!