Recept: Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie
Oh wat ben ik dol op pasta! Zomers maak ik er frisse salades van en ’s winters eet ik ze lekker warm met rijke sauzen en heel veel kaas. Dat de ene pasta slanker is dan de ander moge duidelijk zijn. Dit recept voor mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie bevat vrij veel verzadigde vetten en is dus zeker niet geschikt voor mensen die streng aan het lijnen zijn. Ben je dat niet of heb je gewoon zin om één avondje heel hard te genieten? Dan is dit recept zeker iets voor jou.
Recept: Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram paddenstoelen voor pasta
- 2 eeetlepels traditionele olijfolie
- 500 gram koelverse mezzelune met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- 400 gram verse spinazie
- 2 eetlepels truffel-paddenstoelentapenade
- 250 milliliter slagroom
- 50 gram Pecorino Romano
Bereiden
1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Voeg de spinazie toe aan de paddenstoelen en roerbak 2 min. Voeg de truffeltapenade en de slagroom toe. Laat even inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Rasp de kaas. Meng de pasta voorzichtig met de paddenstoelensaus. Bestrooi met de kaas.
Aanvallen!
bron: Abert Heijn