Recept: Thai­se gar­na­len­cur­ry met to­maat

Twaalf jaar geleden was ik voor het eerst  in Thailand. Wat een geweldige vakantie was dit! De mensen, indrukwekkende cultuur, prachtige natuur en het heerlijke eten hebben toen een blijvende indruk op mij gemaakt. Vijf jaar geleden ben ik nog een keer terug geweest en ook toen genoot ik weet met volle teugen. 

Eén van de leukste dingen van Thailand, vind ik toch wel het goede eten. En dan met name voor de curry’s kan je mij ‘s nachts echt wakker maken. Ook in Nederland eten wij nu vaak Thais. Soms bestellen we dit, maar vaak maak ik het zelf. Ik gebruik vaak dit heerlijke recept voor Thai­se gar­na­len­cur­ry met to­maat. Het is afkomstig van Albert Heijn en ik kan hem iedereen aanraden!

Recept: Thai­se gar­na­len­cur­ry met to­maat

Ingrediënten 

  • 300 gram witte snelkookrijst
  • 500 gram tomaten
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram gesneden kastanjechampignons
  • 360 gram knoflookgarnalen voor de wok
  • 1 eetlepel Koh Thai red curry paste (potje 225 g)
  • 200 mililliter kokosmelk
  • 15 gram verse koriander

Bereiden

1. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en verhit de olie in een wok. Roerbak de champignons 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak 4 minuten mee.

2. Schep de garnalen en currypasta erdoor. Roerbak 1 minuten Schenk de kokosmelk in de wok en verwarm de garnalencurry nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalencurry erop en bestrooi met de koriander.

Tip: Houd je van lekker pittig? Voeg dan 1 eetlepel currypasta extra toe.

Geniet ervan!


Reageer ook