Recept: Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

Ik weet niet wanneer ik het voor het eerst at, maar ik weet wel dat het al jaren één van mijn favoriete Italiaanse producten is: Burrata! Deze romige mozzarella is lekker door een salade, op een broodje of door de pasta. De smaak is romig en redelijk neutraal, hierdoor is burrata toegankelijk en makkelijk te combineren. Het kan een heel gerecht samenbrengen en het van een mager zesje optillen naar een dikke acht. Tijd om er lekker mee de keuken in te duiken dus! 

Dit recept voor ravioli met tomaat, aubergine en burrata is afkomstig van Allerhande. Zó lekker, dat we hem wel met je moesten delen!

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 380 gram tastytom-trostomaten
  • 500 gram koelverse ravioli met burrata en tomaat
  • 250 gram buffelburrata
  • 140 gram parmaham
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereiden

1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.

2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.

3. Haal de wok van het vuur en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes door de aubergine. Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

En genieten maar!


Reageer ook