Recept: Kip­ker­rie met no­ten­rijst en pak­soi

Dit recept is afkomstig uit een Allerhande Box van Albert Heijn. Ik ben dol op maaltijdboxen en bestel er dan ook regelmatig een. Vooral in periode’s waarin we druk zijn met werk, halen we hem graag in huis. Het is niet alleen fijn dat je geen boodschappen meer hoeft te doen, maar ook het bedenken van een gerecht is al voor je gedaan. 

Deze kipkerrie met notenrijst en paksoi was dus al een keer te vinden in de box van Albert Heijn, maar ook zonder de box kan je het gerecht gewoon maken. Eet je lekker mee?

Recept: Kip­ker­rie met no­ten­rijst en pak­soi

Ingrediënten (4 personen)

  • 275 gram notenrijst
  • 3 uien
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 7 gram kerriepoeder
  • 200 milliliter kokosmelk
  • ½ kippenbouillontablet
  • 2 Shanghai paksoi
  • 2 theelepels sesamzaad

Bereiden

1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de kip in schuine repen van ca. 1½ cm. Verhit 1/2 van olie in de braadpan en bak hierin de kiprepen al omscheppend op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.

3. Zet het vuur laag en voeg de ui toe. Laat 2 min. meefruiten en voeg dan de bloem en kerrie toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen.

4. Voeg al roerend de kokosmelk, de halve bouillontablet en 200 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

5. Was ondertussen de paksoi en snijd in repen van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

6. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst, kipkerrie en de paksoi over 4 borden en bestrooi de paksoi met het sesamzaad.

Dat wordt smullen!


Reageer ook