Recept: Kabeljauw met tomaat, kappertjes, olijven en knoflook

In het weekend mag ik van mezelf eten wat ik wil. Zo stond er gisteren een flinke bak friet met mayo en een bamischijf op het menu. Smullen! Maar, niet echt gezond. Op maandag is het dan vaak weer even wennen met het gezonde eten. De manier om weer in de juiste flow te komen, is door maandag meteen te beginnen met een gezond ontbijt, een bezoekje te brengen aan de sportschool en ‘s avonds gezond te dineren. Op één voorwaarde: dat het eten lekker is. Wij eten vanavond deze kabeljauw met tomaat, kappertjes, olijven en knoflook. Zo lekker, je merkt bijna niet dat het heel verantwoord is 😉

Ingrediënten (2 personen)

100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 hand Griekse olijven, ontpit en gehalveerd
2 eetlepels kappertjes
2 kabeljauw filets
Zout en peper
Olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 hand peterselie, fijngehakt
1 citroen, gehalveerd

Bereiden

1. Doe de tomaten, kappertjes en olijfolie in een kom. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout.

2. Neem een grote bakpan en zet hem op het hoogste vuur. Doe een dun laagje olie in de pan en leg hier de vis voorzichtig in. Zet het vuur nu medium hoog. Bak de vis 2-3 minuten aan een kant en keer ze vervolgens voorzichtig om met een spatel. Bak de andere kant 1-2 minuten en leg ze allebei op een bord.

3. Maak de pan schoon en zet terug op het vuur. Doe er een theelepel olijfolie in en bak de knoflook zo’n 30 seconden. Doe nu de tomaten erbij en bak dit 30 seconden mee. Knijp een halve citroen over dit mengsel uit. Voeg ook de peterselie toe en bak nog 30 seconden.

4. Haal de pan van het vuur, schep de saus over de vis en serveer met een schijfje citroen.

Enjoy!

recept en foto: Alexandra Stafford


Reageer ook