Recept: Ge­gril­de per­zi­ken met ke­firy­og­hurt en fram­bo­zen

Dit heerlijke recept kwam ik tegen op de receptenpagina van Albert Heijn. Normaal gesproken ben ik absoluut geen toetjesmens, maar na een uitgebreid diner vind ik het er altijd wel een beetje bij horen. Ook na een zomerse barbecue maak ik daarom bijna altijd wel een lekker toetje. Niks zwaars, maar gewoon wat fruit of wat yoghurtijs. Deze gegrilde perziken met kefiryoghurt en frambozen is dan ook perfect. Verder is het redelijk calorie-arm en kan je het dus zonder schuldgevoel eten :) 

Eigenlijk is dit een barbecuerecept. In het originele recept staat dan ook dat je de perziken op de barbecue moet grillen. Heb je de barbecue niet aanstaan? Dan kan je het ook gewoon in een grillpan op het fornuis doen. Ook super lekker!

Recept: Ge­gril­de per­zi­ken met ke­firy­og­hurt en fram­bo­zen

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 perziken
  • 1 el vloeibare honing
  • 200 g Healthy People roer kefir
  • 100 g verse frambozen

Bereiden

1 .Steek de (wegwerp)barbecue aan en zorg dat-ie goed heet is of verhit een grillpan op het fornuis.

2. Halveer de perziken en verwijder de pit.

3. Bestrijk de snijkanten met de honing. Grill de perzikhelften 1 minuut op de snijkant. Draai na 30 seconden een kwartslag.

4. Leg de perziken op een schaal en verdeel de kefir erover. Bestrooi met de frambozen.

Video instructies

Wil je graag de bijbehorende video instructies zien? Bekijk deze dan hier!


Reageer ook