Recept: Azi­a­ti­sche kip met pit­ti­ge noe­del­sa­la­de

Wist je dat de Nederlander gemiddeld slechts vijf recepten uit zijn hoofd kent? Ik moet zeggen dat ik daar enorm van schrok! Er zijn zo veel leuke, lekkere en makkelijke dingen die je gewoon thuis kunt maken. En daar hoef je heus geen sterrenchef of miljonair voor te zijn. 

Als ik geen kook-inspiratie heb, breng ik vaak een bezoek aan de recpetenwebsite van Albert Heijn. De recepten zijn (meestal) super lekker, niet te ingewikkeld en bevatten ook geen exclusieve of moeilijk te verkrijgen ingrediënten. Zo ben ik ook dol op deze Azi­a­ti­sche kip met pit­ti­ge noe­del­sa­la­de.

Ingrediënten (4 personen)

  • 270 gram udon noedels
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram Thaise kipfiletblokjes
  • 600 gram Thaise wokgroente
  • 150 milliliter koelverse wortel-sesamdressing
  • 150 gram peen julienne

Bereiden

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet af. Laat goed uitlekken.

2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de kip in 5 min. gaar en bruin. Houd op een bord warm onder aluminiumfolie.

3. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min.

4. Meng ⅔ van de dressing door de noedels. Meng de rest van de dressing door de peen julienne. Verdeel de kip, noedels, wokgroente en wortel apart over de kommen.

Lekker met partjes limoen en geroosterde pinda’s.

Recept en foto afkomstig van AH.nl.


Reageer ook