Recept: Autenthiek Amerikaans broodje Sloppy Joe

Als kind zag ik het in Amerikaanse films en het leek me altijd zo leuk om een keer te proeven: een Sloppy Joe. Dit broodje is in de Verenigde Staten al jaren razend populair en tegenwoordig ook weer heel hip. Maar, wat is het precies en hoe maak je het? Wij vertellen het je!

Een Sloppy Joe is een zacht broodje met gehakt, groenten, tomatensaus en nog een paar smaakmakers. Het is heel makkelijk te bereiden en kost over het algemeen niet veel tijd. De meeste mensen zijn er dol op en ook kinderen smullen ervan. Met het recept kan je enorm variëren. Zo kan je kipgehakt, lamsgehakt of vega gehakt gebruiken. Maar ook met de groenten en kruiden kan je het recept makkelijk een andere twist geven. Vandaag geven we jullie het recept van de authentieke Amerikaanse Sloppy Joe.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 grote witte ui, in kleine blokjes
  • 2 selderij stengels, in kleine blokjes
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 100 milliliter tomatensaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 4 hamburger broodjes

Bereiden

1. Neem een grote bakpan en verhit deze op een medium-hoog vuur. Bak de ui en het gehakt totdat het gehakt gaar is.

2. Giet het overtollige vet en vocht uit de pan.

3. Voeg de paprika, wortel, selderij, tomatensaus, tomatenpuree, Worcestersaus, knoflook, bruine suiker, zout, chili vlokken en mosterdpoeder aan het gehakt toe. Roer goed door.

4. Zet een deksel op de pan (als je dit niet hebt dek je hem af met aluminiumfolie) en laat het op een laag vuur pruttelen. Wil je dat de groenten nog wat bite hebben? Haal de pan dan na 15 minuten van het vuur. Wil je de groenten zacht hebben? Laat de pan dan 30 minuten staan voordat je hem van het vuur haalt.

5. Leg de broodjes even kort in de oven, zodat ze warm en crispy worden.

6. Schep op elk broodje een flinke opscheplepel van het gehakt.

En nu… Smullen maar!

Dit recept is afkomstig van The Stay at Home Chef. Graag zien hoe je het maakt? Bekijk dan deze video!

https://www.youtube.com/watch?v=I50SwlKgWTc


Reageer ook