Vlaamse stoofpot van varkenswangen

Soms willen we snel, snel snel. Maar vandaag doen we het anders: we hebben een heerlijk recept wat even de tijd nodig heeft: Vlaamse stoofpot van varkenswangen. Hij is gemaakt en gefotografeerd door onze blogger Sarah. Ziet er weer goed uit he?

Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd: 2,5 uur

  • 1 kilo varkenswangen
  • Arachideolie
  • Kruidenbuiltje van 1 takje rozemarijn, 1 peterselie stengel en 1 laurierblad
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 boterhammen naar keuze
  • 1 theelepels mosterd
  • 2 flesjes Westmalle Dubbel
  • 500 ml runderbouillon
  • Peper en zout

Bereiden

1. Verhit olie in een koekenpan, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur op een hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus af met wat bier en giet alles in een pan.

2. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui langzaam bruin.
Giet het overtollige vet af, blus met wat bier en voeg toe aan het vlees.

3. Voeg de rest van het bier, de runderbouillon, het kruidenbuiltje en de boterhammen ingesmeerd met mosterd toe aan het vlees en breng aan de kook.

4. Laat het geheel zo’n 2 uur zachtjes sudderen tot de varkenswangen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip: Lekker met aardappels of frietjes.

Eet smakelijk!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Probeer ook: Linzencurry met naanbrood

linzencurry-met-naanbrood


Reageer ook