Recept: Wraps met zelfgemaakte falafel en rauwkost

Thuis zijn we de laatste tijd helemaal fan van falafel. Sinds ik dat samen met Sandra in New York heb gegeten, ben ik echt hooked. En mijn vriend Ward nu ook :) Meestal kopen we de falafel gewoon in de supermarkt, maar als we meer tijd hebben, maken we het graag zelf. Is super gezellig en natuurlijk nog lekkerder. Dit is ons recept voor falafel. Heerlijk in een wrap met frisse rauwkost en een goede knoflooksaus.

Ingrediënten (4 personen)

Falafel

  • 2 blikken kikkererwten (800 gram), uitgelekt
  • 1 ui, fijngesneden ui
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram bloem
  • 20 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 20 gram verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels djinten (gemalen komijn)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 liter vloeibare frituurolie

Wraps en garnituur

  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 ui, in kleine blokjes
  • 4 grote bladen botersla
  • 1 avocado, in reepjes
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
  • 1 fles knoflooksaus
  • 4 grote volkorenwraps

Bereiden

1. Begin met het maken van de falafel. Doe de kikkerwten, ui, peterselie, koriander, eieren en het sesamzaad in de keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg nu ook de knoflook, komijn, chilipeper, peper en zout toe. Mix ook dit nog even mee.

3. Schep met een lepel wat van het mengsel uit de kom, haal dit door het bloem en rol een balletje ongeveer zo groot als een bitterbal. Herhaal dit tot alles op is. Zet de balletjes 2 uur in de ijskast.

3. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 graden. Frituur de balletjes in kleine porties in 3 minuten gaar. Laat het vet eruit lekker op een bord met een stukje keukenpapier.

4. Leg op elke wrap een blad sla. Verdeel nu ook de falafel oer de wraps en garneer ze met tomaat, rode ui, avocado en lekker veel knoflooksaus. Rol de wraps op en smullen maar!

 


Reageer ook