Recept: Spinazie-lasagne rolletjes (uit het Dinner for Two kookboek)

Bij Kookpraatjes zijn we gek op kookboeken. En niet alleen op de kookboeken die hier in Nederland worden geschreven, maar ook op prachtige exemplaren die in het buitenland worden gemaakt. Gelukkig zijn veel van deze boeken gewoon hier verkrijgbaar en hoef je dus niet meer naar het buitenland om ze in te kopen. Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten uit het Dinner for Two kookboek door Julie Wampler, namelijk de spinazie-lasagne rolletjes. Heel erg lekker en ik weet zeker dat je na dit recept het hele boek wil uitproberen :) 

Recept: Spinazie-lasagne rolletjes 

Ingrediënten (voor 8 rolletjes)

Vulling

  • 500 gram ricotta
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 200 gram diepvries spinazie, laten ontdooien en pers het overtollige water eruit
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Rest van het gerecht

  • 500 milliliter rode pastasaus
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theepel chilivlokken (houd je van pittig? Gebruik dan lekker wat meer)
  • 8 verse lasagne vellen (in het recept gebruiken ze lasagne noodels. Voor zover ik weet bestaan deze in Nederland niet. Deze zijn langer en smallen dan gewone lasagne vellen. De smaak wordt niet anders, alleen de vorm wel een beetje.)
  • Basilicum of peterselie blaadjes, fijngehakt, ter garnering
  • Parmezaanse kaas, ter garnering

Bereiden

1. Verwarm de over voor op 180 graden.

2. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de vulling in. Alleen van de mozzarella gebruik je de helft. Bewaar de rest even apart.

3. Neem nog een kom en roer de kruiden door de pasta saus. Neem een vierkante ovenschaal en smeer de bodem in met 2/3e deel van de saus.

4. Leg de lasagne vellen op het aanrecht en besmeer elk vel met anderhalve eetlepel vulling. Zorg dat de vulling er gelijkmatig over verdeeld is. Rol de vellen over de lengte op. Wees voorzichtig dat de vellen niet scheuren.

5. Leg de lasagne rolletjes in de ovenschaal, met de ‘naad’ van het rolletje naar beneden. Giet het laatste deel van de saus over de rolletjes en top ze af met het laatste deel van de mozzarella.

6. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de schaal voor 15 minuten in de oven. Nu verwijder je de folie en zet je de schaal nogmaals 15 minuten in de oven.

7. Garneer het gerecht met wat verse basilicum/peterselie en parmezaanse kaas.

En… Genieten maar! 

Spinazie-lasagne rolletjes (uit het Dinner for Two kookboek)

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van foodiecrush. Op deze blog vind je trouwens nog meer mooie stap-voor-stap foto’s bij dit recept.


Reageer ook