Recept: Linzencurry met naanbrood

Ik ben een groot linzenfan! Het is een zeer veelzijdig product, vult goed en is erg gezond. Eén van de dingen die je ermee kunt doen, is het maken van een lekkere curry. Maggi stelde dit recept samen, waarmee je binnen 30 minuten een heerlijk linzencurry op tafel zet. Serveer hem met naanbrood om de maaltijd compleet te maken. 

Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 zakje MAGGI Kerriesaus
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 rode peper ontdaan van de zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden
  • 300 gram gedroogde, rode linzen afgespoeld
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • 350 ml water
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram in blokjes
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 pak naanbrood (à 240 g)

Bereiden

  1. Fruit de ui en knoflook in een soeppan met de olie. Voeg de rode peper toe en bak kort mee.
  2. Voeg de linzen toe aan de pan. Meng de kerriesaus, kokosmelk en water erdoor.
  3. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe aan de curry toe. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Roer de garam masala, koriander en yoghurt door de curry.
  5. Serveer de curry samen met het naanbrood. Strooi eventueel nog wat koriander over de curry.

Enjoy!

Probeer ook: Chang Mai Noedelsoep

chang-mai-noedelsoep


Reageer ook