Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Iraans aubergine gerecht met tomaat en peterselie

Sarah maakt graag gerechten van over de hele wereld, maar een tijdje geleden maakte ze iets uit haar vaderland Iran. Ze is nog altijd dol op dit Iraanse aubergine gerecht met tomaat en peterselie. En dit is het recept!

Iraans aubergine gerecht met tomaat en peterselie

  • 2 aubergines
  • 400 gram tomaten of 1 blik gepelde tomaten (ik gebruik  zelf liever verse tomaten)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook (geraspt)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Iraans aubergine gerecht met tomaat en peterselie 2

Bereiden

1. Ontvel de tomaten, snijd ze fijn en bak deze samen met de knoflook in olijfolie tot het geheel een saus vormt. Roer er één eetlepel gehakte peterselie doorheen en breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Let op: tomaat bevat van nature al zout. Dus gebruik eerst een snufje en proef even.

2. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik, en bak ze in circa vijf minute gaar in een paar druppels olijfolie  in een koekenpan. Laat ze op een keukenpapier goed uitlekken. Breng op smaak met wat zout en peper.

3. Snijd de ui in dunne halve ringen en bak ze op een laag vuur zacht.

4. Verdeel de tomatensaus over 2 borden, leg de gebakken plakken aubergine op de saus. Schep daarna de gebakken ui op de aubergines. Strooi wat peterselie over de borden.

Ook lekker met stokbrood of als diner met rijst.

Iraans aubergine gerecht met tomaat en peterselie 3

Enjoy!

Reageer ook