Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Havermout koekjes met gember

Wie zegt dat koekjes altijd ongezond zijn? Onze blogger Sarah maakte havermout koekjes met gember, sojamelk en honing. Een stuk gezonder (en lekkerder!) dan koekjes uit de supermarkt. Eet je gluntenvrij? Ook dan kan je ze eten, Sarah geeft een goede suggestie hoe je het recept gluntenvrij kunt maken. Wij krijgen weer lekkere trek… 

Havermout koekjes met gember

Ingrediënten 

  • 3 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels speltbloem of gewone bloem
  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 1 theelepel gemberpoeder (Ik gebruik liever half theelepel vers geraspte gember)
  • 3 druppels drupjes vanille extract
  • snufje zout

Je kunt de koekjes ook glutenvrij maken door amandelmeel/rijstmeel of maismeel te gebruiken ipv spelt of bloem.

koekjes

Bereiden

1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

2. Het is héél simpel. Doe alles bij elkaar in een hoge kom en meng dit met een vork goed door elkaar.
3. Met een lepel kun je balletjes uit het mengsel halen en op een bakplaat, bedekt met bakpapier platdrukken. Dit kun je ook met je handen doen. En dan gaan ze de oven in voor 15 – 20 minuten.
4. Als de randjes goudbruin zijn, dan zijn ze goed! Ze zullen eerst nog zacht aanvoelen, maar als je ze laat afkoelen worden ze heerlijk knapperig.
Super lekker met een glas melk of een kopje koffie!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Reageer ook