Recept: Havermout koekjes met gember
Wie zegt dat koekjes altijd ongezond zijn? Onze blogger Sarah maakte havermout koekjes met gember, sojamelk en honing. Een stuk gezonder (en lekkerder!) dan koekjes uit de supermarkt. Eet je gluntenvrij? Ook dan kan je ze eten, Sarah geeft een goede suggestie hoe je het recept gluntenvrij kunt maken. Wij krijgen weer lekkere trek…
Havermout koekjes met gember
Ingrediënten
- 3 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels speltbloem of gewone bloem
- 80 gram havermout
- 2 eetlepels sojamelk
- 1 theelepel gemberpoeder (Ik gebruik liever half theelepel vers geraspte gember)
- 3 druppels drupjes vanille extract
- snufje zout
Je kunt de koekjes ook glutenvrij maken door amandelmeel/rijstmeel of maismeel te gebruiken ipv spelt of bloem.
Bereiden
1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.