Recept: Gezonde Poké Bowl met zalm, avocado en nog meer lekkers

Poke bowls zijn hip! De goedgevulde kommen met rijst en gezonde toppings gaan in Amsterdam als warme broodjes over de toonbank en wij snappen wel waarom. Poké bowls zijn oorspronkelijk afkomstig uit Hawaii, maar de salades zijn dankzij hun smaak en gezonde vulling een wereldwijde opmars aan het maken. In veel steden kan je ze dan ook al in restaurants bestellen en zelfs laten thuisbezorgen, maar op veel plekken in het land nog niet. Vandaar dat wij vandaag een heerlik recept delen. 

Bij Poké Bowls staan verse vis en groenten centraal, vandaar dat we dan ook een klassiek Poké recept delen. Maar, je kan natuurlijk eindeloos variëren met de toppings. Zo is hij ook geschikt voor menen die geen vlees en/of vis eten.

Recept: Gezonde Poké Bowl met zalm, avocado en nog meer lekkers

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gram jasmijnrijst
  • 300 gram zalmhaasjes, in blokjes
  • 2 avocado’s, in plakjes
  • 100 gram geraspte wortel
  • 100 gram wakame
  • 1/2 komkommer, in halve schijfjes
  • 1 lente ui, in kleine ringen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 theelepels zwart sesamzaad
  • 4 eetlepels witte azijn

Bereiden

1. Doe de halve schijfjes komkommer in een bakje en doe hier de witte wijn azijn bij. Laat dit een uur op het aanrecht staan en roer regelmatig door. Ga ondertussen door met de rijst.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat hem een uur afkoelen op het aanrecht. Ga ondertussen verder met de zalm.

3. Doe de zalm in een bakje en doe hier de sojasaus en de sesamolie bij. Zet het afgedekt een uur in de ijskast.

4. Na een uur wachten kan je verder. Neem 4 kommen en verdeel hier de rijst over. Versier de rijst met de zalm, komkommer, wortel, avocado, komkommer en wakame. Besprenkel de Poké Bowl met wat zwarte sesamzaad en de lente ui.

Geniet ervan!

Gezonde Poké Bowl met zalm, avocado en nog meer lekkers recept


Reageer ook