Recept: Gegerilde kipfilet met Chimichurri saus

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst een chimichurri saus. Toen ik het in het restaurant op de kaart zag staan wist ik niet wat ik er van moest verwachten, maar toen de ober uitlegde dat het een saus van verse kruiden is, wilde ik het meteen proberen. Het smaakte nog veel lekkerder dan verwacht en daarom wil ik het recept nu ook graag met jullie delen. Chimicurri is lekker bij een mooi stukje biefstuk, maar ook zeker bij kip en zelfs garnalen. 

Vandaag maken we het met gegrilde kipfilet. Dit maakt het een heel slank gerecht dat ook nog eens goed vult. Kook je met ons mee?

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets (haal een uur voor het koken uit de ijskast)
  • 40 gram koriander, steeltjes verwijderd
  • 40 gram peterselie, steeltjes verwijderd
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie

Bereiden

1. Doe de koriander, peterselie, knoflook, limoensap, chilivlokken, azijn, olijfolie en het peper en zout in de keukenmachine. Blend alles tot een gladde saus. Wil je een wat grovere structuur? Blend dan wat langer. Mag hij wat fijner? Dan blend je gewoon wat korter. Giet de chimichurri in een bakje en zet deze even opzij.

2. Verhit een grillpan op medium laag vuur. Bestrijk de kipfilets licht met wat olijfolie en stooi er peper en zout overheen. Bak ze in zo’n 10 minuten gaar. Een dunne kipfilet heeft wat minder tijd nodig dan een dikke.

3. Leg de kip op een bord en snijd hem in stukken. Schep over elk stukje kip een lepel chimichurri.

Geniet ervan!

Gegerilde kipfilet met Chimichurri saus recept


Reageer ook