Recept: Flatbread met ricotta en artisjok

Flatbread is en een soort dunne, krokante pizza met heerlijke toppings. Simpel te maken en een echte traktatie! Combineer het met een grote, frisse salade en je hebt binnen 30 minuten een goddelijk maaltje op tafel staan. Wij zijn gek van dit recept van Half Baked Harvest en kunnen hem jullie ook dik aanraden! We hebben hem vertaald naar het Nederlands, dat kookt toch wat lekkerder. 

Ingrediënten

  • 1 verpakking pizzadeeg
  • Olijfolie
  • 200 gram ricotta
  • 1 handje basilicum blaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt
  • 100 gram Prosciutto
  • 1 hand rucola
  • 50 gram parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 lente ui, in fijne ringen
  • Gedroogde rode peper vlokken

Flatbread met ricotta en artisjok 2

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet een vel ovenpapier in met olijfolie.

2. Rol het pizzadeeg zo dun mogelijk uit. Leg het deeg op het ovenpapiee en besprenkel licht met olijfolie, zout en peper. Zet in de oven en bak voor 8 tot 10 minuten.

3. Mix ondertussen de ricotta, basilicum, honing, zout en peper in een kom. Haal het brood uit de oven en besmeer het met de ricotta. Verdeel de artisjokharten en bespreken met de rode peper vlokken. Scheur de mozzarella en de Prosciutto en verdeel over het brood. Maak af met wat rucola en parmezaanse kaas.

Enjoy!

 


Reageer ook