Recept: Eiersalade met bieslook en lente ui

Mijn moeder en ik lijken enorm op elkaar. We hebben dezelfde baan en denken over heel veel dingen hetzelfde. Super leuk vind ik dat! Maar, ook met mijn vader heb ik veel gemeen. En één van deze dingen is mijn liefde voor eiersalade. Zo ben ik dol op die van Johma, maar ook die van het huismerk van de Jumbo vind ik echt goddelijk. Iets wat ik nog lekkerder dan de kant-en-klare bakjes vind, is natuurlijk een zelfgemaakte eiersalade. 

Hier hebben we een lekker recept voor je! Perfect voor tijdens de borrel, maar ook op een boterham tijdens de lunch.

Recept: Eiersalade met bieslook en lente ui

Ingrediënten 

  • 10 eieren
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • 1 theelepel peper
  • 1theelepel zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 lente uitjes
  • 30 gram bieslook

Bereiden

1. Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Leg ze dan voor 10 minuten in een bak (ijs)koud water.

2. Dep de eieren af met een schone theedoek of een keukenpapiertje zodat ze niet meer zo nat zijn. Halveer de eieren en lepel het eigeel uit de eieren. Doe al het eigeel in een bak en zet het eiwit even opzij.

3. Prak met een vork het eigeel tot een gladde massa. Doe hier de mayonaise, creme fraîche, peper, zout en kerriepoeder bij. Roer dit goed door.

4. Neem het eiwit en hak dit in kleine stukjes. Roer ook dit door de rest van de salade. Hak de bieslook fijn en snijd de lente ui in fijne ringen, voeg ook dit tot slot toe aan de salade.

5. Je kunt de eiersalade bewaren in de ijskast. Haal hem een kwartiertje voor het eten eruit, dan smaakt hij het lekkerst.

Geniet ervan!

recept eiersalade met bieslook en lenteui


Reageer ook