Recept: Crunchy bietensalade met quinoa, walnoten en feta

Als er gasten komen eten is het altijd leuk om een beetje uit te pakken. Je koopt en lekkere wijn, steekt wat meer tijd in het uitzoeken van een recept, denkt de tafel mooi en maakt de borden geweldig op. Alleen dat laatste is nog niet altijd zo makkelijk, vooral als je niet zo heel creatief bent. We hebben hier een lekker recept met hele goede opmaak instructies! 

Crunchy bietensalade met quinoa, walnoten en feta

Ingrediënten (4 personen)

  • 130 gr quinoa
  • 450 ml groentebouillon
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 kleine appels
  • 450 gr gekookte bietjes
  • 150 ml Alpro Rijst Cuisine
  • 2 el citroensap
  • 1/2 el gemalen komijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr feta
  • 80 gr walnoten
  • 50 gr rucola

Bereiden

1. Was en kook de quinoa in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de radijsjes, verwijder de steeltjes en snijd ze door de helft.

2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de bietjes in kleine stukjes. Doe 250 gr van de gesneden bietjes in de blender met de Alpro Rijst Cuisine. Blend dit tot een romige crème en breng op smaak met citroensap, komijn, zout en peper.

3. Haal de quinoa van het vuur en roer de stukjes appel en bietjes er door. Bak de radijsjes knapperig in olijfolie.

4. Garneer elk bord met bietenroom, een lepel quinoa erop en kruimel er wat feta en walnoten over. Garneer met een beetje rucola.

https://www.youtube.com/watch?v=H0c_kgmdj_w