Recept: Chinese biefstuk met peultjes

Ben jij ook zo dol op biefstuk? Dan hebben we een lekker recept voor je! Onze blogger Sarah dook de keuken in een maakte een boefstukgerecht met een Chinese twist: biefstuk met sojasaus en peultjes. Heerlijk met wat rijst of noedels. Hoe je het maakt, lees je hier!

Recept: Chinese biefstuk met peultjes 

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram biefstuk, in dunne repen
  • 200 gram peultjes
  • 100 ml milde soyasaus
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel donker bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 grote tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels olie

Chinese biefstuk met peultjes 2

Bereiden

1. Doe de soyasaus, het water, de suiker en de maizena in een kom en roer goed door tot het een geheel vormt. Laat het mengsel een paar minuten rusten.

2. Verhit de olie in een wokpan. Bak de knoflook op een laag vuur tot de geur vrij komt en voeg de peultjes toe. Bak de peultjes gedurende 3 à 4 minuten en haal ze dan uit de pan.

3. Doe de biefstukreepjes bij de overgebleven knoflook. Wok de reepjes tot ze doorbakken zijn.

4. Roer het soyamengsel goed door en voeg het samen met de peultjes toe aan de biefstuk. Breng het geheel aan de kook tot er een dikke saus ontstaat.

Serveer met rijst.

Eet smakelijk!

Chinese biefstuk met peultjes 3

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.


Reageer ook