Recept: Chili con Carne

Mijn oma kon de lekkerste chili con carne van de hele wereld maken. Als we bij mijn oma aten, hadden we altijd het gevoel dat zij er nét wat meer liefde aan wist toe te voegen. Helaas is mijn oma iets meer dan een half jaar geleden overleden, maar haar gerechten probeer ik nog regelmatig na te maken. De extra liefde die zij er altijd aan wist toe te voegen mist helaas, maar de gerechten blijven heerlijk!

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram gehakt
  • 1 blik kidneybonen (400 gram) , uitgelekt
  • 1 blik maïs (300 gram)
  • 2 uien, in fijne blokjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 puntpaprika’s, in kleine blokjes
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 bosje koriander, fijngehakt

Bereiden

1. Neem een braadslee of een andere pan met dikke bodem en verhit wat olijfolie, rul het gehakt halfgaar. Bak de ui, paprika en knoflook ook 5 minuten mee op een laag vuur.

2. Voeg nu ook de kidneybonen, maïs, rode peper en tomatenblokjes aan toe. Breng op smaak met ketjap, zout, peper, komijn en kaneel. Voeg tot slot 100 milliliter water toe en roer goed door.

3. Breng de chili aan de kook en laat het een half uur rustig pruttelen. Je kunt naar smaak eventueel nog wat extra zout en peper toevoegen.

4. Verdeel de chili over 4 diepe borden en garneer met wat verse koriander. Heerlijk om te eten met een stuk donkerbruin brood of wat rijst.

Geniet ervan!


Reageer ook