Recept: Britse Shepherd’s Pie

Buiten is het guur! Binnen proberen we het lekker gezellig te maken en gaan we ook weer andere dingen eten. Stamppotten, ovenschotels en maaltijdsoepen staan nu op het menu. Deze week dook Sarah de keuken in voor een Brits recept: een klassieke Sheperd’s Pie. En ja, hij smaak ook nu weer net zo lekker als dat hij eruit ziet!

Ingrediënten voor 6 personen 
    • 500 gram lamsgehakt
    • 800 gram aardappelen
    • 1 grote wortel
    • 1 grote ui
    • 60 milliliter melk
    • 30 gram boter
    • 50 gram Cheddarkaas
    • 200 milliliter runderbouillon
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 eetlepel bloem
    • 1/2 theelepel rosemarijn (gedroogd)
    • 1/2 theelepel thijm (gedroogd)
    • zout
    • zwarte peper

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui en wortel in stukjes. Verwarm de olie in een grote braadpan en voeg de ui en wortel toe. Fruit dit circa 5 – 8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is. Schil in de tussentijd de aardappels, snij ze in vieren en kook ze

Bereidingswijze

1. Voeg het lamsgehakt toe aan het ui- en wortelmengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt.

2. Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rosemarijn, thijm en tomatenpuree toe. Kruiden met wat zwarte peper. Laten circa 15 minuten sudderen tot het vocht is verdampt.

3. Maak van de aardappels met wat boter een melk een smeuige puree. Rasp de kaas door de puree met een snufje zout.

4. Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe (wees voorzichtig als je bouillon van een blokje hebt gemaakt waar al zout in zit). Breng het vleesmengsel over in een ovenschaal en bedek dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan in de puree.

5. Bak de Shepherds Pie circa 35 – 40 minuten in de oven totdat de aardappel licht bruin is gekleurd.

Eet smakelijk!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.


Reageer ook