Recept: Romige paddenstoelen soep met truffel en tijm

Er zijn van die dagen dat ik geen zin heb in gedoe. En toevallig is het vandaag zo’n dag! Nou betekent het niet dat ik op dit soort dagen geen zin in lekker eten heb, dus ik moet lekker eten met weinig gedoe zien te combineren. En dan kom ik vaak bij een soep uit! Eén van mijn favorieten is deze romige paddenstoelen soep met truffel en tijm. Hij is vol, romig en vult enorm goed. Lees verder om erachter te komen hoe je hem maakt!

Romige paddenstoelen soep met truffel en tijm

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram gemixte paddenstoelen (bijvoorbeeld witte beukenzwam, bruine beukenzwam, kastanjechampignon en bundelzwam)
  • 50 gram cantharellen
  • 20 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje tijm, steeltje verwijderd
  • 2 witte uien, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, in grove stukken
  • 800 milliliter water
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 blokjes bospaddenstoelen bouillon
  • 50 gram truffeltapenade/pesto

Bereiden

1. Neem een grote soeppan en verhit hier de olijfolie en de helft van de roomboter in. Laat het op een medium-laag vuur smelten. Voeg nu de uien toe en laat deze zo’n 5 minuten rustig fruiten.

2. Voeg nu ook de gemixte paddenstoelen (niet de cantharellen!) en de knoflook toe. Bak deze 15 minuten op een laag vuur mee en roer het regelmatig door.

4. Voeg nu ook de bouillon, het water, de tijm en de slagroom toe. Breng het aan de kook en laat die 10 minuten op een laag vuur pruttelen.

5. Neem een bakpan en verhit deze op medium vuur. Voeg hier de andere helft van de roomboter aan toe en bak de cantharellen in 10 minuten gaar. Zet deze even apart.

6. Pureer de soep met een staafmixer, zodat alles één glad geheel wordt.

7. Roer nu ook de truffeltapenade/pesto en catharellen door de soep.

Serveer de soep met een paar geroosterde plakken stokbrood. Geniet ervan!

Recept Romige paddenstoelen soep met truffel en tijm


Reageer ook