Bloemkool-kerrie soep met kokosmelk en koriander

Als het buiten wat kouder wordt, vind ik het heerlijk om soepjes te maken. Je kunt dit als diner eten, maar ook als lunch of als warm tussendoortje is het heerlijk. Serveer de soep met wat brood om de maaltijd compleet te maken. Eet je liever wat minder koolhydraten? Serveer het dan met een lekkere salade. Deze bloemkool-kerrie soep is al jaren een van mijn favorieten. De kerrie, kokosmelk en koriander geven het geheel een oosters tintje en daar ben ik dol op. Houd je van pittig eten? Gooi er dan ook een keer wat verse chilipeper doorheen! 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 witte uien, in blokjes
  • 4 eetlepels kerrie
  • 1 liter heet water
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • Koriander ter garnering
  • Peper

Bereiden

1. Fruit de ui in een grote soeppan. Doe hier ook de bloemkool, kerrie, knoflook en bouillon bij. Giet langzaam het hete water erbij totdat alles net onderwater staat. Pas op dat je zeker niet teveel water in één keer bij de groenten doet, dit kan ervoor zorgen dat je soep te waterig wordt.

2. Breng het aan de kook en draai het vuur daarna terug naar een lage stand. Laat het een half uur rustig koken.

3. Draai het vuur helemaal uit en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Is de soep wat te dik, gooi er dan een klein beetje water bij.

4. Verdeel de soep over 4 kommen. Schep bij elke kom een lepel kokosmelk in de soep. Garneer met wat koriander en breng naar wens op smaak met wat peper.

Geniet ervan! 

Lekker voor erbij: Zo bak je een authentieke Franse baguette

franse baguette - stock


Reageer ook